- Vente des ferments lactiques
- Soutien technique relié à l’utilisation des ferments par les client
- Participation à des événements liés à l’industrie laitière
- Soutien au développement des nouveaux ferments, essais en usine et suivis de production
- Toutes autres tâches connexes reliées au poste.
Compétences recherchées
- Baccalauréat ou diplôme en technologie alimentaire, science des aliments, microbiologie alimentaire ou tout autre domaine pertinent lié à la fabrication fromagère ou au produits laitiers fermentés
- 5 ans d’expérience en fromagerie ou travail avec les ferments
- Bonne connaissance des procédés de fabrication pour différents types de fromage et laits fermentés
- Connaissances en microbiologie reliées aux ferments, fromages et produits laitiers
- Bilinguisme (oral et écrit) nécessaire (anglais / français)
- Poste permanent, temps plein, horaire flexible selon les besoins. Poste nécessitant des déplacements régionaux et internationaux (jusqu’à 70% du temps de travail).
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Technologist in the dairy industrie
Biena is a Quebec-based company working in the field of biotechnology, more specifically in the production and processing of lactic ferments and probiotics for the global market. Located in a newly built 55,000 sq. ft. plant in Saint-Hyacinthe, the organization is currently undergoing major growth and employs close to 70 people.
We are looking for an experienced technologist in the dairy industry who will bring know-how, energy, creativity and expertise in the realization of collaborative mandates with our clients.
Description
Under the supervision of the Dairy Division Manager, the technologist’s main task will be to handle sales and customer service, as well as to help develop the line of lactic ferments.
More specifically, the technologist will have the following responsibilities
– Sales of lactic ferments
– Technical support related to the use of the ferments by the customers
– Participation in events related to the dairy industry
– Support for the development of new ferments, plant trials and production follow-ups
– All other related tasks linked to the position.
Required skills
– 5 years experience in cheese making or working with ferments
– Good knowledge of manufacturing processes for different types of cheese and fermented milks
– Knowledge of microbiology related to ferments, cheeses and dairy products
– Bilingualism (oral and written) required (English / French)
– Permanent position, full time, flexible schedule according to needs. Position requires regional and international travel (up to 70% of work time).
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